Jump to content
molekulerbiyolog

Protein katlanmalarının stabilitesini ne sağlar?

Önerilen İletiler

molekulerbiyolog

Proteinin katlanmasında ve stabilitesinde pek çok bağ ve interaksiyon(etkileşim) görev yapmaktadır. Protein konformasyonu veya uygun şekli alması için gerekli olan katlanmalar pek çok farklı tipteki bağların ve interaksiyonların varlığını gerekli kılar. Protein konformasyonunun stabilitesinde katkıda bulunan ve en yaygun olarak gözlemlenen kovalent bağ tipi iki sistein amino asitinin sülfidril grupları arasında gerçekleşen disülfit bağıdır. Disulfit bağının oluşumunda görev yapan sistein amino asitleri aynı polipeptit zinciri üzerinde, ancak birbirlerinden uzak mesafelerde yer alabilirler. Bu tür intramoleküler disülfid bağları polipeptit konformasyonunu stabilize eder (Örneğin monomerik bir protein olan ribonükleaz). Bununla beraber, farklı polipeptit zinciri üzerinde yer alan sistein amino asitleri arasında intermoleküler disülfid bağları meydana gelmektedir.

 

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.