Jump to content

Yeni aşkımız yapay zeka | Türkiye Yapay Zeka Zirvesi


Biyolokum

Önerilen İletiler

Biyolokum

“Yeni aşkımız yapay zeka” söylemiyle yola çıkan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi 14 Şubat’ta

Yapay Zeka ile yakından tanışmaya hazır mısınız?

Yapay zeka teknolojisinin etkilerini ve geleceğini merak edenler için Türkiye’de ilk kez düzenlenecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Şubat’ta İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Gelecekhane liderliğinde kurulan Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi (TRAI) tarafından düzenlenecek zirvede, yapay zekanın etkilediği farklı sektörlerin öncü kuruluşlarından temsilciler yer alacak. Yapay zekanın hem bireysel hem de kurumsal etkilerinin konuşulacağı etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve katılmak için https://www.turkiye.ai/zirve/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Türkiye’de ilk defa gerçekleştirilecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi, 14 Şubat’ta meraklılarıyla buluşmaya hazırlanıyor. İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek etkinlikte yapay zeka teknolojisinin günümüzde geldiği nokta ve gelecekte nereye doğru yol alacağı tartışılacak. Yapay zekanın hem bireysel hem de farklı sektörlerdeki kurumlar üzerinde yaratacağı etkilerin incelenmesi yönünden Türkiye Yapay Zeka Zirvesi geniş bir kitleye hitap ediyor.

Günümüzde teknoloji, sanayi, perakende, bankacılık gibi çok sayıda sektörde etkisini gösteren yapay zekanın konuşulacağı etkinlikte dikkat çeken konuşmacılar arasında; George Mason Üniversitesi’nden Robin Hanson, Google Cloud Ülke Müdürü Önder Güler, SAP Türkiye Genel Müdürü Uğur Candan, Yapı Kredi Genel Müdür Yardımcısı Cahit Erdoğan, Tofaş CDO’su Hayriye Karadeniz, Arçelik CDO’su Ahmet Hasanbeşeoğlu, Migros CIO’su Kerim Tatlıcı ve LCW COO’su Osman Şentürk gibi iş dünyasından çok sayıda önemli temsilci yer alıyor.

TRAI’nin fikir babası ve Gelecekhane’nin kurucusu Halil Aksu, yapay zekanın Türkiye için önemine dikkat çekerek, Yapay Zeka Zirvesi’ne ilişkin şöyle konuştu: “Bazı uzmanlara göre 30-40 yıl içinde genel bir yapay zeka elde etme ihtimalimiz var. Bu heyecan verici olduğu kadar da korkutucu. Türkiye ise bu treni kaçırmamalı... Yapay zeka diğer kaçan trenlere benzemeyecek. Endüstri 4.0’da olduğu gibi pek çok işi robotlar ve otonom sistemler halledecek. Acaba finans sektöründe yapay zeka kullanıldığında kimler kredi kullanabilecek? Ticaret alanında yapay zeka kullanıldığında kararları kim verecek? Peki yapay zekanın etiği ve hukuku nasıl olacak? Türkiye Yapay Zeka İnisiyatifi bu konunun aydınlanması, gelişmesi ve ekonomik değere dönüştürülmesi için gayret ediyor. Bu çabanın en önemli adımlarından biri 14 Şubat 2018 tarihinde İTÜ SDKM’de gerçekleşecek olan Türkiye Yapay Zeka Zirvesi. Yeni aşkımız yapay zeka!”

Destekçileri arasında IBM, SAP, Google Cloud, Etiya, Yapı Kredi Teknoloji ve İTÜ Arı Teknokent’in bulunduğu etkinlik hakkında detaylı bilgi almak ve zirveye katılmak için https://www.turkiye.ai/zirve/ adresini ziyaret edebilirsiniz.

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.