Jump to content

Antidepresanlar nasıl çalışır?

Konuyu değerlendir


‎Улкиорра Сджхифер‎

Önerilen İletiler

‎Улкиорра Сджхифер‎

Net bir soru sordum, lütfen bilen arkadaşlar özet düzeyde yanıtlarsa sevinirim. Antidepresan ilaçlar nasıl çalışır, etki ederler?

Yorum bağlantısı
Osman Turan antidepresanl, Şimdi yazdı:

Antidepresanlar çalışmaz daha da kötü eder hiç bir işe yaramadığı pr.dr irving kirsch tarafından kanıtlanmıştır 

Bu dediğiniz , hafif depresyonlar (distimi), takıntılar (obsesyon),,,, için doğru bir öneri ;

Ama şiddetli ataklarda; özellikle kendini yada başkasını öldürme riski olan hastalarda en azından bir süre antidepresan yada antipsikotik ilaç şarttır. 

Yani dr.irving'in önerdiği "koşu, yürüyüş , egzersiz,,,vs" ruh sağlığını koruyabilir; bu doğru; ama iş ciddiye binince ; yani kendini öldürme raddesine gelmiş bir depresyon hastasını "hadi egzersiz yap iyileşeceksin" desen bile bunu yapacak takati ve motivasyonu bulunmadığı için , tehlikeli bir kumar oynanmış olur. İşte tam da bu noktada ilaç ilk motivasyonu sağlar; e sonrası da kendine kalmış,, 

"Daha kötü eder" iddiası ise; antidepresanların kimi hastalarda intiharı da tetiklediği iddiasından yola çıkılarak söylenmiş bir şey olsa gerek. Ama 1 kişiyi öldürüyorsa , 100 kişiyi de kurtarıyor. Ve ilaç kullandırmaktaki ana gerekçe bu. Yani penisilin dediğimiz antibiyotik her yıl binlerce insanı ölümden ve sakat kalmaktan kurtarırken ; diğer yandan da allerji yapması nediyle aynı süre zarfında bir kaç kişiyi de öldürür. Bu ölen bir kaç kişiden yola çıkarak ; penisilin kötüdür, ortadan kaldırılmalıdır, ilaç firmalarının bir oyunudur " dersek , daha çok ölümle yüzleşmek zorunda kalırız

Yorum bağlantısı

SSRI seratonin geri Alınim inhibitörü diye adlandırılır sinaptik boşlukta salınan seratonin bir kısmı enzimlerle parçalanırken bir kısmı geri hücreye döner parçalanmasını ve geri alınımı engelleyen bu ilaçlar seratoninin uzun süre sinaptik boşlukta kalarak impuls iletimini sağladığından kişi kendini uzun süreli mutlu hisseder.

Yorum bağlantısı
Hüseyin Öztürk

Beyinde iyi hissetmene yarayan bolumlere etki ederek. Bu kadar basit.

Yalniz mutluluk bu kadar basit olamiyor cunku beynin sadece bir noktasiyla degil cok fazla yonuyle alakali. Antidepresan cok kisitli bir etki yapiyo, butun beyni yeniden yapilandirabilecek kapasitede bir sey degip. O yuzden antidepresanin verdigi gecici kalkinma gucunu kullanip harwkete gecip terapi falan gormezsek antidepresanin etkisinin hafifledigini veya kalmadigini gorebiliriz.

Yorum bağlantısı

Şu an için[genel insanlık adına] bilgi düzeyimiz... Aslında iki üç resimle anlatmaya çalıştım. genelde ise "insanlıkta" durum içler acısı! ... "her bir şey güç! daha da önemlisi "biraz daha fazla para" ... Hayatını idame edebilmek için "sistemin gerekliliği" para için çalışanlar & yine zincirin tepesinde olup da sistemi yönetenler... onlar da "sistemden kopmama adına, dışlanmama adına "altta kalanın" üzerinden yoluna devam etme peşinde... hani derler ya "allta kalanın canı çıksın"... işte tam da öyle bir şey... "Hastahaneye git ve de ki "param yok, beni muayene edin, hatta ilaçları mı da verin, yaka paça dışarı atılırsın, orada ölsen bile"... sonuç: her bir şey sistemin dayatması... antidepresan kısmına gelince! tam +26yıla yakındır bu tarz ilaçlar kullanan tanıdıklarım var! amaç "gerçekten" insanları iyileştirmek olsa! sebep de biliniyorsa o sebebin eksiklik giderilir...Manipülasyonla ve bundan çıkar elde etmek maksatlı! idare ettirilmez... *[Şunu şimdiden kesinlikle duyar gibiyim "hadi be saçmalamış kendince!- ne demek istediğimi içimizde bu yazıyı okuyup da "bir yerlerde maaşlı çalışan varsa, sistemde istenmeyeni yaptığında iş akdinin fesh edilebileceğini bilen anlar. veya iş hayatındaysa "sistemde ne gibi mücadeleler gerektirdiğinin farkındadır! ve ne anlatmak istediğimi manası ile anlamıştır] *Sonuç: en önemli şey hayatta, ne olursa olsun, nasılsa ve ne üzerineyse mücadelemiz, insanlığımızdan kaybetmeden "insan gibi yaşayabiliyorsak, kimseleri kandırmadan, çalmadan, çırpmadan, dolandırmadan, ikinci maskeleri takmadan" işte o zaman "senden daha şanslısı & mutlusu yok" bu dünyada, inan. . . işte o zaman "prozak,zoloft,paxil"" gibi "psychedelic'lere de ihtiyaç yok" tur... köylerde eskiden bu kadar deli mi vardı! her köyde belki olan 1 deli [o da genetik bozukluktandı ]" şimdi ise tam tersi, akıllı sayısı bunun katı kadar... Happy End: *PARA ! seni icat edenin ben! emi...

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.