Jump to content

Özgüveni düşük insanlar, ilişki durumlarını Facebook’ta yayınlamaya daha yatkınmış.


Önerilen İletiler

Yeni bir araştırmanın bulduğuna göre düşük öz saygıya sahip insanlar, ilişki durumlarını Facebook’ta yayınlamaya daha yatkın. Brunel Üniversitesi’nden gelen bir habere göre, ünlü Facebook “ilişki durumu” özelliği, düşük öz saygıya sahip bireyler tarafından, dikkat çekmek için kullanılıyor.

Düşük öz saygıya sahip insanlar muhtemelen, Facebook’ta kendini ifşanın üstünlüğünü, yüz yüze olandan daha fazla görüyor. Bununla beraber, romantik durum gönderileri özgüven sağlamak yerine, daha az beğenilir olarak görülüyor. Tez ayrıca kendini beğenmiş insanların ilişkilerinden ziyade başarıları hakkında daha fazla gönderi gönderdiğini buldu, çünkü istedikleri ilgi, kendini beğenmiş insanların övünmesiyle takviye ediliyor olabilir.

image.png

Tezin söylediğine göre bu insanlar aynı zamanda sağlık ve fitnes diyetlerini daha fazla yayınlamaya yatkın, çünkü fiziksel görünüşlerine verdikleri gayreti yayınlamak için Facebook kullanıyorlar. Dr. Tara Marshall, insanların Facebook’ta belli konularda neden yazdığını, çünkü güncellemelerinin beğeniler ve yorumlarla farklı şekillerde ödüllendirilebildiğini anlamının önemli olduğunu söyledi. Daha fazla beğeni ve yorum alan insanlar, sosyal dahilliğin faydalarını deneyimlemeye yatkın, hiçbirini almayanlar ilişkisi kesilmiş hissediyor. Sonuçlar kendini beğenmiş insanların övünmelerinin, durumlarına daha fazla beğeni ve yorum aldıkları için getirisi olsa da bu, Facebook arkadaşlarının bu gibi bencil teşhirlerden gizli biçimde hoşlanmazlarken nezaketle destek sağlıyor olmaları da olabilir.

Bir kişinin durum güncellemelerinin arkadaşları tarafından nasıl algılandığının daha fazla farkındalığı, insanların eğlendirici olmak yerine rahatsız edici olan konulardan kaçınmasına yardımcı olabilir. 

kaynak ve çeviri

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.