Jump to content

Saç Dökülmesi, Saç Kıran, Kepek, Bitki Tedavisi


Önerilen İletiler

SAÇ DÖKÜLMESİ

Herkes saç dökülmesinin ırsî olduğunu zanneder, çünkü babası da dedesi de keldir. Saç kökleri şekil olarak soğan gibidir. Kök kılcal damarlardan beslenir. Dengesiz beslenme stress gibi sebeplerle kanda saçları besleyecek gıda azalır, saçlar sonbahardaki ağaç yaprakları gibi tarağa yastığa dökülür durur. Başa giyilen takkenin, örtülen bezin sentetik olması; saçın hava almasını engeller. Pamuk, keten, yün olsa daha iyi olur. Saç dökülmesinin diğer sebebi düşük ph’lı şampuanlardır. Saçı dökülenler mutlaka stres çayını devamlı içmesi gerekir. Saçların ömrü 3 gün-3 sene arasıdır. Ömrünü dolduran saçlar haliyle dökülecek. Ömrünü dolduran insan ölüyor. Fakat dünya nüfusu azalmıyor. Saçlar bakılırsa kişi kel olmaz.
Bitkilerle tedavisi

Bol miktarda hurma 1yenir, bal şerbeti içilmeye devam edilir. Doğal zeytinyağı sabunlar kullanılır. Mersin yaprağı kaynatılıp saç sık sık yıkanır. Saça haftada bir kına yakılır. Yumurta sarısı, zeytinyağı karışımı saç diplerine sürülüp 3-5 saat bekletilir.

SAÇ KEPEĞİ

Saç derisinin rahatsız olup kepek şeklinde dökülmesidir. Çinko eksikliğinden ya da mikroptan kaynaklanır. Deri kuruluğundan da kaynaklanır. Bitkilerle tedavisi Kafa sirkeyle 10 günde bir yıkanır.
Pelin otu kaynatılıp içine tuz karıştırılarak kafaya sürülüp 3 saat sonra ılık suyla yıkanır.
Yumurta şansı, yoğurtla (vakumsuz) karıştırılıp saç diplerine sürülür 3-5 saat sonra saçlar ılık suyla yıkanır.
Unutmayın bu kürler saç derisini besler, saç bir kere beslenince ömür boyu gidecek hali yoktur, Saçınız kepeklenince tekrar uygulayınız. Tamamen bitkisel, kepek ve saç dökülmesini, haftada 2-3 defa kullanmak kaydı ile önleyen şampuan çalışmamız devam ediyor.
kellik

Saç dökülmesinde açıkladığımız sebeplerden dolayı, saçların tamamen dökülüp kafanın çıplak kalmasıdır. Çağlar boyu insanoğlu kelliğin ilacını bulmak için uğraşmıştır. Kimya ilminin ilerlemesi, demiri; altın yapmak için uğraşan hayalci simyacıların deneyleriyle sağlandığı gibî, insanoğlu kaportaya önem verdiği için bu bitki ilmi (Herbalizm) de kelliğin ilacını bulmak isteyenlerin deneyleriyle ilerleyecektir. Ne kadar şifalı bitkilerle uğraşan varsa hepsinin hayali kel ilacım bulmaktır.

Saçla, kellikle ilgili bir iki hakikati aktaralım. Saç hücreleri ölmemiş kellerden saç çıkarmak, saç dökülmesini önleyen bitkilerle mümkündür. Bu da yüzde 5 nisbetinde bir olaydır. Bazı araştırmacılar bu tür kafalara isabet edince şevki artıyor. Saç çıkartmak sabır ve süreklilik ister. Yeni doğan çocukların saçları tüy iken 3-5 yaşına gelince saça benzer.

Sabırla kullanınca herkesten saç çıkartacak kel seti üzerindeki çalışmalarımız devam ediyor.

SAÇ KIRAN

Birçok sebebi vardır. Bunun stres sonucu çıkması ayrı bir araştırma konusudur. Avuç içi gibi saçlar öbek öbek dökülür. Mikrobik sebepleri vardır.

Bitkilerler tedavisi

Tedaviye başlarken stres çayı ( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )ile başlamak şarttır( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp günde 3 su bardağı içilir. Bazı berberler mikroplan Öldürmek için sirke ruhu ile kafayı yakarlar. Sakın saçınızı yaktırmayınız. Aksi takdirde kızaran deri ve kafadan çok zor saç çıkar. Pelin otu sirke ile kaynatılıp kafa her gün yıkanır. Sarımsak ezilip, kına ve zeytinyağı ile merhem yapılıp hergün saç kıranlı yere sürülür. Stres çayına ( 2/3 oğul otu, 1/3 karabaş otu )devam edilip, bu kürlerde uygulanırsa kısa sürede saçınız çıkar.

kaynak: Van herbaryum

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.