Jump to content

Angiospermae (Kapalı Tohumlu Bitkiler) Genel Özellikleri


Önerilen İletiler

  • Yeryüzünde bulunan en büyük bitki grubudur.
  • Subtropik ve arktik bölgelerde Gymnosperm’ lerin bir baskınlığı varsa da, tür zenginliği açısından Angiospermler üstündür.
  • Angiosperm çiçeğinde tozlaşma ve döllenme büyük oranda güvence altındadır.
  • Angiosperm’ lerde meyva oluşumu görülmektedir. Embriyoyu içerisinde saklayacak olan tohum taslağının, dış etkilerden daha iyi korunmasını sağlamak amacı ile karpellerden oluşan kapalı bir örtü, Angiosperm’ lerde görülmektedir.
  • Angiosperm gametofitleri, Gymnosperm’ lere oranla daha kuvvetli bir indirgenme göstermektedir. Suya bağımlılık tamamen ortadan kalkmıştır.
  • Gymnosperm’ lerde TEK DÖLLENME olayına karşılık, Angiosperm’ lerde ÇİFT DÖLLENME gerçekleşmektedir.
  • Gymnosperm’ lerin iletim demetlerinde sadece trakeidlerin bulunmasına karşılık, Angiosperm’ lerin odun dokularında (ksilem) trakeler bulunur. Soymuk dokusunda (floem), Gymnosperm’ lerde sadece kalburlu hücreler bulunurken, Angiosperm’ lerde kalburlu hücrelerin yanısıra, arkadaş hücreleri de bulunmaktadır.
  • Gymnosperm’ lerin yaşayan tüm üyeleri odunsu bitkiler olmalarına karşılık, Angiosperm’ lerde odunsuların yanısıra, çok sayıda otsu takson da bulunmaktadır.
  • Gymnosperm’ lerde çiçekler erkek ve dişi kozalaklarda toplanmalarına karşılık, Angiosperm’ lerde çiçekler olağanüstü çeşitliliğe sahiptir.

Kaynak: Cengiz Türe, Ders Notları

Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.