Jump to content
mikrobiyolog

Gıdalarda yaygın olarak bulunan mayalar

Önerilen İletiler

Debaryomyces: Süt ve süt ürünlerinde en yaygın olarak bulunan iki maya cinsinden biridir. D.hansei gıda kaynaklı en önemli mayalardandır. %24 NaCl’de ve 0,65 gibi düşük su aktivitesinde gelişebilmektedir. Şarapların yüzeyinde zar oluşturur. Peynirlerin yüzeyinde gelişir. Özellikle portakal suyu konsantrasyonlarında ve yoğurtta bozulmaya neden olur.
Kluyveromyces: Süt ürünlerinde en çok bulunan diğer maya türüdür. K.marxianus kefir yapımında kullanılır fakat peynir gibi birçok süt ürününün de bozulmasına neden olabilmektedir.
Pichia: Oksidatif mayalardır. Sıvı ortamlarda yüzeyde zar tabakası oluşturur ve zeytin salamuralarında kolayca gelişirler. Turşu gibi asidik gıdalarda bozulmaya neden olur. Taze balıklardan ve karidesten de izole edilmiştir.
Saccharomyces: S.cerevisiae gıdalarda nadiren bozulmaya neden olur. S. bailli mayonez, salata sosları, alkolsüz içecekler, meyve suları ve şaraplarda bozulmaya neden olur. Benzoat ve sorbat gibi koruyuculara dirençlidir.
Zygosaccharomyces: Ozmofilik bir maya cinsidir. Bu nedenle reçel, marmelat, bal, melas gibi şeker oranı yüksek gıdaların bozulmasına neden olur.

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı
Misafir
Bu konuyu yanıtla

×   Yapıştırdığınız içerik biçimlendirme içeriyor.   Biçimlendirmeyi Temizle

  Only 75 emoji are allowed.

×   Adresiniz otomatik olarak yerleştirildi.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri yüklendi.   Editör içeriğini temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.