Jump to content

LYS, Hava Kirliliği, Biyoloji Çevre Kirliliği


Önerilen İletiler

HAVA KİRLİLİĞİ

Sera Etkisi: Atmosferde bulunan karbondioksiti yeryüzünden yansıyan güneş ışınları emerek bu ışınların atmosfer dışına çıkmasını engelle bu da dünyanın ısınmasına neden olur. Buna sera etkisi denir.

Hava Kirliliğinin Nedenleri:

  • Hızlı Kentleşme
  • Endüstri ve taşıtlarının artıkları
  • Aşırı kentleşme
  • Yeşil alan azlığı
  • Isınmak için körü kullanılması (Fosil)
  • Zararlı Kimyasalların kullanması

Ozon Tabakası: Hava kirliliğin ozon tabakası üzerinde olumsu z etkileri vardır. Ozon tabaksı 20-50 km yüksellikte stratosferde yer alıp: 3-4 mm kalınlığındadır. Güneşten gen mor ötesi (ultraviyole) ışıklarını süzer. Atmosfer tabakası kimyasallar yüzünden incelir bu da zararlı ışınların yeryüzüne ulaşmasına neden olur. 

Hava kirliliğine Karşı Alınabilecek Önlemler:

  • Hava kirliliğinin önlenmesi için öncellikle fosil yakıtı kullanmanın yerine enerji kaynağı olarak doğalgaz kullanımı artırmak. Güneş enerjisi ve jeotermal enerji kaynaklarına önem verilmelidir.
  • Sanayi tesisleri kurulurken yeşil alanların artırılması planlanmalı, sanayi artıklarının azaltılması gerekmektedir.
  • Araba egzozlarından çıkan kirleticilerin azaltılmasına yönelik önemler alınmalı
  • İnsanlar toplu taşıma araçlarına özendirmeli. Toplu taşımada yakıt olarak doğal gaz kullanılmalı
  • Ormanların tahribatı önlenmeli. Ağaçlandırma çabalarına hız verilmelidir.
  • Ozon tabakasına zarar veren gazların yerine kullanılabilecek başla gazla araştırılmalıdır.
Yorum bağlantısı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 9 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

Sitemiz bir "Günlük" olarak derleme yayın, yorum, diyalog ve yazılara vermektedir. Güncel biyoloji haberleri ve gelişmelere ek olarak özellikle sosyal medyada gözden kaçan, değerli gördüğümüz tüm içeriğe kaynak ve atıflar dahilinde sitemizde yer vermekteyiz. Bu sitede verilen bilgilerin kullanım sorumluluğu tümüyle kullanıcıya aittir. Sayfalarımızda yer alan her türlü bilgi, görsel ve doküman sadece bilgilendirmek amacıyla verilmiştir.

Biyoloji Günlüğü internet sitesi 5651 Sayılı Kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında Yer Sağlayıcı olarak faaliyet göstermektedir. İçerikler, ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Yer Sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir.

Yer Sağladığı içeriğin 5651 Sayılı Kanun’un 8 ila 9. maddelerine aykırı şekilde; kişilik haklarınızı ihlal ettiğini ya da hukuka aykırı olduğunu düşünüyorsanız mail adreslerimizden iletişime geçerek bildirebilirsiniz. 

Bildirimleriniz dikkatle ve özenle incelenmekte olup kişilik haklarınızın ihlali ya da hukuka aykırılığın tespiti halinde mevzuat kapsamında en kısa sürede işlem yaparak bilgi vereceğiz.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.