Jump to content
  • Kaydol
Biyolokum

Kullanım İçin Kültürlerin Çoğaltılması

Önerilen İletiler

Biyolokum

1)Ana Stok Hazırlanması

Ø  Yağsız süttozu veya yağsız inek sütü

Ø  115 0C de 15 dakika – 90-95 0C 1 saat ısıl işlem

Ø  İnkübasyon sıcaklığına soğutma

Ø  Sıvı, liyofilize veya dondurulmuş kültür ilave edilir.

Ø  İnkübasyon

Ø  Oda sıcaklığında 30 dakika bekletme

Ø  100C  altında saklama

2) Ara stok hazırlanması

Yağsız süttozundan hazırlanan süt

Ø  İnek sütü

Ø  115 0C de 15 dakika – 90-95 0C 1 saat

Ø  İnkübasyon sıcaklığına soğutma

Ø  Ara stoktan %2,5 oranında aşılama( genelde bir gün önce hazırlanmış ana stok kullanılır)

Ø  İnkübasyon

Ø  Soğutma

Ø  100C  altında bekletme

3)İşletme Kültürü Hazırlanması

Ø  Yağsız inek sütü veya yağsız süttozundan hazırlanan süt

Ø  115 0C de 15 dakika – 90-95 0C 1 saat

Ø  İnkübasyon sıcaklığına soğutma

Ø  Ara kültürden %2,5 oranında aşılama

Ø  İnkübasyon

Ø  Soğutma

Ø  400C  altında bekletme

Kültür ismi

İnkübasyon ( 0C)

İnk süresi ( saat)

Kültür Oranı

Beyaz Peynir

20-330C

15-18 saat

% 2-3

Kaşar Peynir

40-420C

4-6 saat

% 2-3

Yoğurt

40-450C

3-6 saat

% 3

Krema Olgunlaştırma

20-250C

18-24 saat

% 5

İletiyi paylaş


İletiye bağlantı

Yorum yazmak için hesap oluşturmalı veya giriş yapmalısın.

Yorum yapmak için üye olmanız gerekiyor

Hesap oluştur

Hesap oluşturmak ve bize katılmak çok kolay.

Hesap Oluştur

Giriş yap

Zaten bir hesabınız var mı? Buradan giriş yapın.

Giriş Yap

Hakkımızda

Biyoloji Günlüğü ülkemizdeki biyoloji öğrencileri, mezunları ve çalışanları adına kar gütmeyen bir proje olarak 6 senedir faaliyetlerine yılmadan devam etmeye çalışan masum bir projedir. Lütfen art niyetinizi forumdan uzak tutunuz. Bize iletişim formu aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

Dilerseniz biyolojigunlugu@gmail.com veya admin@biyolojigunlugu.com adresine mail de gönderebilirsiniz. Bizimle arşivinizi paylaşmak isterseniz wetransfer.com üzerinden biyolojigunlugu.com adresine dosya transferi olarak iletmeniz yeterlidir, sizin adınıza paylaşılacaktır.

×

Önemli Bilgilendirme

Kullanım Şartları, Gizlilik Politikası, Forum Kuralları sayfalarına göz atınız.